Trouver facilement une activité

DEPEDRO
  • DEPEDRO

  • Disponible en :
  • Musiques de France & Europe, Pop-rock/Folk
  • le vendredi 19/01/2018
  • DE ROMA
    Turnhoutsebaan 286
    2140 Borgerhout BE
  • 14,00 €

Cette manifestation n'est plus disponible

Depedro is de muzikale uitspatting van Jairo Zavala. De Spaanse zanger, gitarist en songschrijver tourde in het verleden met de groepen Vacazul en Calexico, maar nu heeft hij al vijf albums met zijn eigen band op zijn naam staan. Met een Peruviaanse vader en een moeder die opgroeide in Guinea, is Jairo van jongsaf vertrouwd met de muzikale ritmes van verschillende continenten. Als artiest reisde hij vervolgens zelf de hele wereld rond. Niet alleen om muziek te maken, zo draaide hij in Senegal bijvoorbeeld een documentaire over de roots van de Afrikaanse muziek.

Het bestaan van een globetrotter is dan ook de inspiratie voor zijn laatste twee albums, zoals de titels La increíble historia de un hombre bueno en El Pasajero doen vermoeden. De muziek van Depedro is geïnspireerd door ontmoetingen met artiesten over de hele wereld, maar de artiest ademt de Spaanse tradities: de Latijns-Amerikaanse ritmes blijven de basis en de mediteraanse melodiën geven de kleur. El Pasajero, Spaans voor passagier, is een verzameling van intimistische nummers waarin Jairo als een observator verhalen verzamelt. De muziek kabbelt rustig en melodieus verder, maar komt soms ook verrassend swingend uit de hoek. 

Accueil Sécurité Aide Points de retrait Conditions de vente Moyens de paiement FAQ Contactez-nous Mentions légales © Fnac