Trouver facilement une activité

THE MARCUS KING BAND (US)
  • THE MARCUS KING BAND (US)

  • Disponible en :
  • Pop-rock/Folk
  • le mercredi 06/06/2018 à 21h00
  • DE ZWERVER
    Dorpstraat 95
    8432 LEFFINGE - MIDDELKERKE BE
  • 15,50 €

THE MARCUS KING BAND

22 zal hij zijn als hij eindelijk op ons podium zal staan, maar achter de schermen zijn we toch al een paar jaar bezig om dit waanzinnige talent naar De Zwerver te halen.

Songwriter, gitarist, zanger en bandleider, op jonge leeftijd bewijst Marcus King over een pak kwaliteiten te beschikken om een grote carrière tegemoet te gaan.

King groeide op in South Carolina op een dieet van blues, maar toen hij op zijn 19e debuteerde met ‘Soul Insight’ was zijn spectrum al flink uitgebreid. Invloeden van soul, R&B, funk en americana maken zijn sound tot wat ze is, “soul-influenced psychedelic southern rock” om het met zijn eigen woorden te zeggen. Intussen heft hij ook al een tweede, titelloze album en recent een EP ‘Due North’ uitgebracht.

Marcus King werkte al samen met Warren Haynes (Gov’t Mule) en Derek Trucks (Tedeschi Trucks Band). Die laatste nodigde de Marcus King Band uit voor de Tedeschi Trucks Band Wheels of Soul 2018 (ook met Drive-By Truckers), een vijf weken durende tour in de USA in de zomer van 2018.

In het voorjaar gaat hij ook op tour als gitarist van Chris Robinson (The Black Crowes) in diens pas opgerichte As The Crow Flies. Adelbrieven noemen ze dat.

Accueil Sécurité Aide Points de retrait Conditions de vente Moyens de paiement FAQ Contactez-nous Mentions légales © Fnac