Trouver facilement une activité

ROKIA TRAORÉ
  • ROKIA TRAORÉ

  • Disponible en :
  • Pop-rock/Folk
  • le samedi 16/09/2017 à 20h00
  • DE ROMA
    Turnhoutsebaan 286
    2140 Borgerhout BE
  • 29,00 €

De Malinese zangeres Rokia Traoré komt in De Roma haar nieuwe album Né So voorstellen. De diplomatendochter groeide op in verschillende landen, zo woonde ze verschillende jaren in Brussel. Sinds haar debuutplaat Mouneissa in 1998 reist ze als artieste de wereld rond. Haar muziek is niet verwonderlijk een mengvorm van Afrikaanse roots en westerse popinvloeden. Daar voegt ze een heel eigen aangrijpend stemgeluid aan toe.

In 2009 vestigde de artieste zich in Bamako, de hoofstad van Mali, waar ze rust vond. 'Né So' betekent 'Thuis' in het Bambara, de taal van zes miljoen Malinezen. Maar thuis werd ze ook geconfronteerd met de harde realiteit. De titelsong is opgedragen aan de vele landgenoten die het land na de staatsgreep in 2012 ontvluchtten en die nu verspreid over West-Afrika wonen. "De songs baden in een nieuw realisme. Enerzijds vieren ze de kracht van liefde en wijsheid, anderzijds beseft de zangeres hoe pijnlijk oorlog voor veel mensen is." (Peter Vanthyghem in DE STANDAARD)

Rokia Troaré is een bezielde zangeres, maar duidelijk ook een geëngageerde wereldburger. Vorig jaar nam ze de rol van VN-ambassadeur voor Vluchtelingen op zich. Voor haar optreden komt ze spreken op de kick-off van de najaarscampagne van 11.11.11, die om 16.30 uur start in onze zaal.

Accueil Sécurité Aide Points de retrait Conditions de vente Moyens de paiement FAQ Contactez-nous Mentions légales © Fnac