Trouver facilement une activité

AZIZA FEAT DAVE HOLLAND, CHRIS
 • AZIZA FEAT DAVE HOLLAND, CHRIS

 • Disponible en :
 • POTTER, LIONEL LOUEKE & ERIC HARLAN
 • Jazz
 • le mercredi 24/10/2018 à 20h00
 • DE ROMA
  Turnhoutsebaan 286
  2140 Borgerhout BE
 • 28,00 €

Jazzliefhebbers, neem je agenda alvast bij de hand. Op 24 oktober staat niemand minder dan jazzicoon Dave Holland op de planken in De Roma. Intussen de 70 gepasseerd, bruist deze wereldvermaarde bassist en componist nog steeds van de energie. De ongelooflijke snelheid waarmee hij de inspirerende projecten aan elkaar rijgt, getuigt van een niet aflatende creativiteit. Al meer dan 50 jaar reist Holland de wereld rond, als bassist, als componist, als bandleider. Hij speelde samen met legendes als Miles Davis, Stan Getz, Sam Rivers, Betty Carter en Anthony Braxton. Zijn ongelooflijke toewijding leverde hem talloze prijzen en eretitels op, waaronder verschillende Grammy Awards. Met zijn virtuositeit, gevoel voor ritme en veelzijdigheid tilde hij de hedendaagse jazz naar een nieuw niveau, met invloeden vanuit verschillende muziekstijlen.

Van over de hele wereld staan muzikanten in de rij om samen met hem op het podium te staan. Als geen ander heeft Dave Holland een oor voor nieuw talent. De man ademt jazz en wil die passie aan zoveel mogelijk mensen doorgeven.  In De Roma treedt de Brit aan met het sprankelende  Aziza-kwartet: Chris Potter op saxofoon, Eric Harland op drums en Lionel Loueke op gitaar. De vier speelden eerder al samen in diverse samenstellingen, onder meer met pianist Herbie Hancock.

Van bij de start van het Aziza-kwartet in 2014 spatte de chemie van het podium. Sindsdien reizen de vier topmuzikanten de wereld rond. De Roma is trots hen ook in Borgerhout te mogen verwelkomen. Holland, Potter, Harland en Loueke geven elkaar de ruimte om volop te experimenteren en improviseren. “Van bij het begin stond er slechts één zaak centraal: de muziek”, verwoordt Loueke het mooi. “We luisteren zorgvuldig naar elkaar, zonder vooroordelen en open van geest. Zo halen we het beste in elkaar naar boven. We zijn niet bang om risico’s te nemen, we zien waar de muziek ons brengt.”

Verwacht je aan een memorabele avond, een intense ode aan de jazz.   

Accueil Sécurité Aide Points de retrait Conditions de vente Moyens de paiement Données personnelles FAQ Contactez-nous Mentions légales © Fnac